Mutfakların vazgeçilmezi kekiğin faydaları, bilim dünyasında da kanıtlandı.

Cleveland Clinic tarafından yayınlanan açıklamaya göre kekik bakterilerle savaşıyor, iltihapları azaltıyor ve hatta stresi hafifletiyor.

Kekik, Antik Yunan döneminden bu yana hem mutfakta hem de geleneksel tıpta kullanılan bir bitki. Uzman diyetisyen Devon Peart, “Kekik birçok antioksidan bileşen içeriyor ve geleneksel tıpta pek çok rahatsızlık için kullanılmış” diyor.

Kekiğin içindeki C vitamini bağışıklık sistemini destekliyor, E ve A vitamini göz sağlığına katkı sağlıyor. Folat (B9 vitamini) hücre büyümesine destek olurken K vitamini kan pıhtılaşması ve kemik sağlığı için önemli.

Kekiğin içinde bulunan flavonoidler ve thymol da bakteri ve iltihaplarla savaşmada oldukça etkili. Bu etkiler sayesinde kekik, kalp hastalıkları ve kansere karşı koruyucu rol oynuyor.

Daha önce yapılan araştırmalarda da, kekik tüketiminin anksiyete ve depresyon belirtilerini hafiflettiği gözlemlenmişti.