Madagaskar'da su ve elektrik kesintilerini protesto etmek için başlayan ve kısa sürede hükümet karşıtı eylemlere dönüşen protestolara ordunun elit birliğinden de destek gelmişti.
Bu gelişmeyi "darbe girişimi" olarak niteleyen Cumhurbaşkanı Andry Rajoelina'nın ülkeden kaçtığı öne sürüldü. Fransız yayıncı RFI, Rajoline'nın dün bir Fransız askeri uçakla ülkeden kaçtığını bildirdi.
Cumhurbaşkanının önce bir helikopterle Madagaskar'ın doğu kıyısındaki Sainte-Marie Adası'na götürüldüğünü iddia eden RFI, liderin oradan da Fransız askeri uçağına bindiğini aktardı.
DUBAİ'YE GİTMİŞ OLABİLİR
Yayın kuruluşu, Rajoelina'nın Mauritius üzerinden Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentine gitmiş olabileceğini belirtti.

Konuyla ilgili bilgi sahibi kaynakların aktardığına göre Rajoelina'nın tahliyesi Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un talimatıyla gerçekleşti.
Öte yandan Macron yönetimi, Madagaskar'daki gelişmelere askeri müdahalede bulunmayacağını bildirmişti.
MUHALEFET AZİL SÜRECİNİ BAŞLATACAK
Meclisteki muhalefet milletvekilleri, Rajoelina'ya karşı azil sürecini başlatacaklarını duyurdu.
KİM BU RAJOELINA?
Madagaskar'da 2009'dan bu yana iktidarda olan girişimi ve eski DJ Rajoelina, ordu tarafından darbeyle indirilen Marc Ravalomanana'nın yerine gelmişti.

34 yaşında cumhurbaşkanı ilan edilen Rajoelina, Afrika'nın en genç lideri unvanını kazanmıştı.
Eski bir DJ olan Rajoelina, siyasete girmeden önce pek çok işletmeye sahipti. 2007'de başkent Antananarivo'nun belediye başkanı seçilmişti.
İKTİDARA GELMESİNDE ROL OYNAMIŞLARDI
Z kuşağına destek çıkan ordunun elit CAPSAT birliği, 2009'daki darbede Rajoelina'nın iktidara gelmesinde belirleyici rol oynamıştı.
Ancak şimdi aynı birlik dün yayınladıkları açıklamada "Artık kara, hava ve deniz kuvvetlerinin hepsi emirleri CAPSAT'tan alacak" açıklamasını yaptı.
Cumartesi günkü bir başka açıklamalarında ise "Yalaka olup çıktık. Halkı korumamız gerekirken yasadışı emirleri uyguluyoruz. Üstlerinizin emirlerini yerine getirmeyin. Yoldaşlarınızı vurmanızı söyleyenlere silahlarınızı doğrultun çünkü biz öldüğümüzde ailelerimize onlar bakmayacak" dedi.
Kriz derinleşiyor: Asker Z kuşağının safına geçti, cumhurbaşkanı 'darbe girişimi' dediDünya