Antalya'da sinema dünyasının önemli isimlerini bir araya getiren 63. Altın Portakal Film Festivali, ödül töreniyle sona erdi. Gecede ödüller sahiplerini bulurken, oyuncu Öykü Karayel'in sahnede yaptığı konuşma törenin en çok dikkat çeken anlarından biri oldu.

ÖDÜLÜNÜ ALIRKEN ÖZGÜRLÜK MESAJI VERDİ

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda Artakalan filmindeki performansıyla En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'ne layık görülen Öykü Karayel, ödülünü jüri üyesi Fatih Artman'ın elinden aldı.

Film ekibine ve birlikte çalıştığı oyunculara teşekkür eden Karayel, çekim sürecinde kamera arkasında çalışan sinema emekçilerinin gösterdiği özveriye dikkat çekti. Zorlu koşullarda gerçekleştirilen çekimlerde ekibin ortaya koyduğu emeğin kendisini duygulandırdığını belirtti.

Karayel, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Sevgili oyun arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bütün film ekibimize, her sabahın köründe karlı dağın tepesinde hepsine bakıp, gerçekten bu kadar karşılıksız emekleri her zaman gözlerimi doldurdu, beni duygulandırdı. Bütün film emekçilerine çok teşekkür ediyorum bunun için.

Benim karakterim bir nevi özgürlük namına biraz acı verici bir yolculuğa çıkmıştı. O yüzden özgürlük adına, hepimizin özgürlüğü için, şu an haksız yere içeride olanlar için alıyorum ödülü.”

Öykü Karayel ödülünü aldı söylediği sözlerle geceye damga vurdu - Resim : 1

ALTIN PORTAKAL'DA 6 ÖDÜL BİRDEN KAZANDI

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Cam Piramit'te düzenlenen 63. Altın Portakal Film Festivali'nin kapanış töreninde Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nın kazananları açıklandı.

En İyi Film Ödülü'nü Taş ve Tüy kazanırken, yapım toplam 6 ödülle gecenin öne çıkan filmi oldu. Artakalan ve Kadim Mavi de birden fazla kategoride ödüle layık görüldü.