YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, bu gece motorinin litre fiyatının 100 lirayı aşacak olmasıyla ilgili sosyal medya hesabından bir mesaj paylaştı.
"Bu 100 liranın 20 lirası ÖTV ve KDV’den oluşacak" diyen Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2023 seçimleri öncesindeki sözünü hatırlatarak 'akaryakıttaki vergilerin kaldırılması' önerisinde bulundu.
"İĞNEDEN İPLİĞE HER ŞEYE ZAM OLARAK YANSIYACAK"
Özgür Özel, paylaşımında şunları belirtti:
- "Değerli Yurttaşlarımız; bu gece itibarıyla motorinin litre fiyatı 100 lirayı aşmış olacak. Bu 100 liranın 20 lirası ÖTV ve KDV’den oluşacak.
- 2009’da tedavüle giren 100 liralık banknotumuz, o gün 40 litre mazot alıyordu. Bugün aynı 100 lira, sadece 1 litre mazot alacak.
- Sayın Erdoğan, 2023 seçimleri öncesinde, 'Gabar’da günlük 100 bin varillik petrol bulunduğunu' müjdelerken mazotun litresi 20 liraydı. Bugün 100 lirayı geçecek.
- Mazota gelen zam, pompada kalmayacak. Meyve-sebzeden okul servisine kadar, iğneden ipliğe her şeye zam olarak yansıyacak. Mutfaklarda et değil, daha fazla dert kaynayacak. Artık vatandaşın bu yükü taşıyacak takati kalmamıştır.
"ÖNERİMİZ ACİL OLARAK AKARYAKITTAKİ VERGİLERİN KALDIRILMASIDIR"
- YENİ Parti olarak önerimiz; acil olarak akaryakıttaki vergilerin kaldırılmasıdır. Dünyanın en yüksek faizlerini öderken, yollara ve köprülere fahiş garanti bedelleri aktarırken hesap yapmayanların eli, sıra vatandaşa geldiğinde titremeyecek.
- Giderayak millete daha fazla zulmetmeyin, gerekli adımları atın. Zaten YENİ Parti iktidarında bu adaletsizlik kökünden çözülecek."

Motorin zammı kesinleşti. Bu gece yarısı 100 lirayı aşacakGündem
Bugün yapılacak son zam fiyat panolarına sığmayacakEkonomi