İspanya La Liga’nın 23. haftasında futbolseverler, nefes kesen bir Madrid derbisine tanıklık etti. Santiago Bernabeu'da oynanan dev mücadelede Real Madrid, ezeli rakibi Atletico Madrid ile 1-1 berabere kaldı.
Karşılaşmanın ilk dakikalarından itibaren iki takım da kontrollü bir oyun sergilerken, konuk ekip Atletico Madrid 34. dakikada önemli bir fırsat yakaladı.
VAR incelemesi sonucunda Atletico lehine penaltı kararı verildi. Beyaz noktanın başına geçen Julian Alvarez, 35. dakikada topu ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.
Bu golle Atletico Madrid, devre arasına 1-0’lık üstünlükle girdi.

REAL MADRID MBAPPE İLE YANIT VERDİ
İkinci yarıya hızlı bir başlangıç yapan Real Madrid, eşitliği sağlamak için baskısını artırdı. Beklenen gol, 50. dakikada Kylian Mbappe’den geldi. Fransız yıldız, ceza sahasında buluştuğu topu ağlara yollayarak skoru 1-1’e getirdi.

Mücadelenin geri kalan dakikalarında her iki takım da gol bulmak için fırsatlar yarattı, ancak skorda değişiklik olmadı ve Madrid derbisi 1-1’lik eşitlikle sona erdi.
ARDA GÜLER SÜRE ALMADI
Real Madrid'deki milli futbolcumuz Arda Güler, mücadelede süre bulamazken, karşılaşmayı yedek kulübesinde tamamladı.

Bu sonucun ardından Real Madrid, puanını 50'ye çıkarırken, Atletico Madrid 49 puana yükseldi. La Liga'nın bir sonraki haftasında Real Madrid, Osasuna deplasmanına konuk olacak.
Atletico Madrid ise sahasında Celta Vigo ile karşı karşıya gelecek.