İngiltere'nin başkenti Londra'da hırsızlar, dört günde yaklaşık 70 adet Volkswagen markalı aracı hedefe alarak bu araçların logosunu çaldı.

İngiliz medyasında yer alan haberlerde hırsızların kurbanlarını gözetlemek ve belirlemek için insansız hava araçları kullandığı belirtildi.

Güvenlik kamerası görüntülerinde, hırsızların kaputtaki VW logosunun arkasında bulunan sensörleri çaldığı görülüyor.

Hırsızlar, dört gün boyunca (15-19 Temmuz) Güneydoğu Londra'daki 29 yolda 70 ila 100 adet Volkswagen ön logosu ve radar sensörü çaldı.

Kiralık bisikletleriyle gelen failler, hırsızlıkları araç başına beş saniyeden kısa sürede gerçekleştirdi.

Uyarlanabilir Hız Kontrolü (ACC) için kullanılan çalınan parçaların değiştirme maliyeti yaklaşık 2.000 sterlin civarında.

Mağdurlar ve Southwark Belediye Başkanı Claire Sheppard da dahil olmak üzere yerel yetkililer, Volkswagen'i eleştirerek, amblemin arkasına yerleştirilmesini 'tasarım hatası' olarak nitelendirdi.

VW'nin, değiştirme maliyetlerinin %100'ünü karşılaması ve etkilenen araçlara sonradan takma işlemi yapması gerektiğini savundular.

Sheppard, "Eğer tamir masrafı 2.000 sterlin ise, yine de 600 sterlin bulmanız gerekiyor ve bu çağda kimin 600 sterlini var ki? Benim kesinlikle yok... Bu onlar için büyük bir meblağ, değil mi?" dedi.

VW, bayiler aracılığıyla duruma göre yedek parçalar için %70 indirim teklif etti.