Yunanistan'ın Gümüş Adası'nda ailesiyle tatil yapan 17 yaşındaki İrlandalı Alex McKee, duş alırken elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Gencin talihsiz ölümü, turistik konaklama yerlerindeki elektrik tesisatlarının güvenliğine ilişkin tartışma başlattı.
İngiliz gazetesi The Guardian'ın aktardığı habere göre İrlanda'nın Cork kentinde yaşayan McKee, 9 Ağustos'ta kaldığı 50 yıllık tatil evinin banyosunda duş başlığını eline aldığı sırada elektrik akımına kapıldı.
Gencin olay yerinde yaşamını yitirdiği öğrenildi.
Annesinin doğum yeri olan adayı düzenli olarak ziyaret eden McKee'nin olay meydana geldiğinde Gümüş Adası'na geleli üç gün olduğu aktarıldı.
ANNESİ DE HİSSETMİŞ
Olay anında oğlunun çığlığına koşan ve yardım etmeye çalışan anne Iphigenia da benzer bir elektrik akımına kapıldı. Yetkililer "İki ölüm birden yaşanmadığı için şanslıyız" dedi.
Yapılan otopside gencin kesin ölüm nedeni elektrik çarpması olarak doğrulandı.
Yunan polisi soruşturmada evdeki su ısıtıcısı ve elektrik tesisatından kaynaklandığı düşünülen arızaya odaklandıklarını bildirdi.
Evin mühürlendiğini duyuran yetkililer, elektrik panosunda güvenlik vanası bulunmadığından şüphelendiklerini ve bağımsız bir uzmanın inceleme yapacağını kaydetti.
BELEDİYE BAŞKANININ İMZASI ÇIKTI
Gümüş Adası Belediye Başkanı Konstantinos Vendouris, olayın ardından derin üzüntü duyduklarını belirtti. Ancak daha sonra ortaya çıkan bir bilgiye göre aynı zamanda profesyonel elektrikçi olan Vendouris'in, McKee'nin hayatını kaybettiği evin elektrik tesisatının uygunluk belgesini 2024 yılında imzaladığı öğrenildi.
Polis söz konusu belgenin de soruşturma kapsamında incelendiğini açıkladı.
McKee'nin ailesi ise hukuki süreç başlatacaklarının sinyalini verdi. Ailenin avukatı Stelyos Voudouris, Open TV'ye yaptığı açıklamada "Mevcut belediye başkanının çok büyük bir cezai sorumluluğu var" dedi.
Yunanistan iade etti, Diyarbakır'da yargılanacakGündem