İlke ÇITIR - NEFES
İzmit Belediyesi’nin seçilmiş ve görevden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, üç ayı aşkın süredir Silivri 9 No’lu Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuluyor. Hürriyet ile 20 Temmuz’da eş zamanlı düzenlenen operasyonlar kapsamında 31 kişi gözaltına alındı. Tutuklananlar arasında Fatih Yaşar, Mehmet Ersoylu, Ramazan Kırıcı, Yusuf Kırıcı, Yüksel Kırıcı, Adem Ok, Ali Han Ünal, İrfan Can, Kenan Yılmaz, Murat Hürriyet, Nihat Önal, Seyhan Özcan, Burak Güreşen, Çetin Sarıca, Hakan Oral, Nusret Ömürhan Yılmaz ve Zekiye Köstekli Oral bulunuyor.
“Suç örgütü kurmak”, “ihaleye fesat karıştırmak” ve “rüşvet”ten yargılanan Hürriyet, tutukluluğunun devamına ilişkin değerlendirmeler kapsamında bugüne kadar dört kez hâkim karşısına çıktı.
NEFES’e konuşan Hürriyet’in avukatı Eray Akbal, Hürriyet’in son hâkimliğe çıkışında kendi tahliyesini talep etmediğini vurguladı. Daha önce “AKP’ye geçeceğime hapis yatarım” diyen İzmit Belediye Başkanı Hürriyet’in avukatı Akbal, şunları anlattı:

MORALİ YERİNDE
“Fatma Başkan, son tutukluluk incelemesinde kendi tahliyesini talep etmediğini beyan etti. Bu husus tutanaklarda da yer alıyor. Ancak biz, müvekkilimizin bu yaklaşımına rağmen tahliyesi için dilekçe veriyoruz. Onun temel meselesi, kendisiyle birlikte tutuklanan yol arkadaşlarının bir an önce özgürlüklerine kavuşması. Çünkü haksız yere tutuklandığını düşündüğü insanlar var. Ailelerinden uzak kalan, hiçbir şeyden haberi olmadan tutuklanan insanlar var. Bu durumun kabul edilemez olduğunu düşünüyor ve öncelikle arkadaşlarının tahliyesini istiyor. Yol arkadaşlarının tutukluluğu onu asıl yaralayan konu.”
Akbal, Hürriyet’in tutukluluğunda siyasi bir amaç olduğunun farkında olduğunu belirterek, “Süreci buradan görüyor, yani bu nedenle morali yerinde. Fatma Başkan’ın dosyada kendine yöneltilen sorularda cevap veremediği soru yok. Bu konuda kendisinin beyanıyla zıt düşen bir evrak da bulunmuyor. İddialar hakkında belge niteliğinde bir delil olmadığını görüyoruz. Süreç tanık beyanlarıyla ilerliyor. Sürecin hukuki olmadığının farkında” diye konuştu. Akbal, iddianamenin yakın zamanda çıkmasını beklediklerini söyleyerek, “Ağır ceza kapsamına giren suçlarda iddianamenin bir yıl içerisinde hazırlanması zorunluluğu var. Ancak dosya içerisindeki delillerin büyük oranda toplandığını düşünüyoruz. Dolayısıyla iddianamenin yılbaşından önce çıkacağını düşünüyoruz” dedi.
Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz tutuklandıGündem
Çukurova Belediye Başkanı görevden alındı. İçişleri Bakanlığı açıkladıGündem