Mersin'in Silifke ilçesindeki Çadırlı ve Bahçederesi mahallelerinde bulunan ormanlık alandaki üç noktada henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye söndürme helikopterleri ve arazözler ile Orman İşletme Müdürlüğü personeli ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yönlendirildi. Ekiplerin, yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahalesi sürüyor. Yerleşim yerlerine de yakın olan yangın bölgesinde rüzgar etkili oluyor.

Öte yandan sabah saatlerinde Muğla'da ormanlık alandan da alevler yükseldi. Sarıgerme Mahallesi'ndeki ziraat alanında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın kısa sürede ormanlık alana sıçradı.

İhbar üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı hava ve kara araçları sevk edildi. Ekipler yangını kontrol altına almak için mücadele ediyor

Öğle saatlerinde ise Ankara'daki Eymir Gölü yakınındaki ağaçlık alanda yangın çıktı. Olay yerine ekipler sevk edildi.