Uzmanlar uyardı: Mutfakta bu 9 hatayı yapmayın!

Günlerce aynı bulaşık süngerini mi kullanıyorsunuz? Ya da dışarıdan söylediğiniz pizzayı tezgahta gece boyu bekletiyor musunuz? Zararsız olduğunu düşündüğünüz bu alışkanlıklar bakteri ve diğer tehlikeli patojenlere davetiye çıkarabilir. Uzmanlar gıda güvenliğini sağlamak için dokuz tavsiyede bulundu.

GIDA KAYNAKLI BAKTERİLERİN YAYILMASINI ÖNLEYİN

British Columbia Üniversitesi'nde gıda güvenliği mühendisi Dr. Siyun Wang, evde yemek yapanların çapraz bulaşıyı genellikle hafife aldığını söylüyor. Oysa çiğ et, yumurta ya da sebzede bulunan E. coli, salmonella ve listeria gibi bakteriler, bu gıdalara dokunduktan sonra dokunduğunuz buzdolabı kapaklarına ve musluğa kolayca geçerek haftalarca yaşayabiliyor.

Bunun önüne geçmek için Wang ellerinizi sık aralıklarla 20 saniye boyunca sıcak suyla yıkamanızı tavsiye ediyor. Ellerinizi yıkadıktan sonra özel, temiz bir havluyla kurulamayı da unutmayın. Ayrıca Wang, çiğ etin yıkanmaması konusunda uyarıyor. Bunun sebebi de bakterilerin su sıçraması sonucu daha hızlı yayılabilmesi...

Et Bakteri
SON DAKİKA HABERLERİ