Trendyol Süper Lig’in 13. haftasında 5-2’lik Çaykur Rizespor galibiyeti sonrasında basın toplantısına çıkan Fenerbahçe teknik direktörü Domenico Tedesco, karşılaşmanın beklediklerinden daha sert geçtiğini belirtti.

İyi bir takım karşısında oynadıklarını vurgulayan Tedesco, rakibin hazırlığını da övdü ve “İyi futbol oynayan bir takıma karşı oynadık. Teknik direktörleri de takımını bu maça çok iyi hazırlamıştı. Maçı çevirebilmemiz için çok fazla enerji sarf etmemiz gerekti.” dedi.

DEVRE ARASI YAPILAN KONUŞMA

Tedesco, oyuncularıyla soyunma odasında yaptığı görüşmenin ikinci yarıya etki ettiğini söyledi. Güven duygusunun altını çizerek şu ifadeleri kullandı:

“Öz güvenli olmamız gerektiğini konuştuk. Kendi oyunumuza inanmamız gerektiğini konuştuk. Aynı zamanda bir gol atarsak bu maçı çevirebileceğimizi ve buna inanmamız gerektiğini konuştuk. Takım, bunları ikinci yarıda iyi bir şekilde sahaya yansıttı.”

Bu yaklaşımın tüm takımın ortak başarısını getirdiğini dile getiren Tedesco, “Şunu söyleyebilirim ki çok net bir şekilde bütün takımın almış olduğu bir galibiyet. Çünkü takımın içerisindeki ilk oyuncudan son oyuncuya kadar çok güzel bir enerji var. O yüzden oyuncularımı tebrik ediyorum.” ifadesini kullandı.

Domenico Tedesco, maçı çeviren soyunma odası konuşmasını anlattı - Resim : 1

"KAYBEDECEK HİÇBİR ŞEYLERİ YOK"

İtalyan teknik adam, Rizespor’un son haftalardaki performansını yakından takip ettiğini belirtti.

Büyük takımlara karşı oynadıkları maçları izlediğini söyleyen Tedesco, bu karşılaşmalarda rakibin öz güvenli oyununa dikkat çekti:

“Özellikle büyük takımlara karşı oynadıkları maçları izlemiştim. O maçların hepsinde iyi bir oyun sergilemişlerdi. Aynı zamanda bize karşı oynarken de kaybedecek hiçbir şeyleri yok. Dolayısıyla çok özgür bir şekilde oynayabiliyorlar.”

"GÜÇLÜ BİR TAKIMA KARŞI OYNADIK"

Rizespor’un merkezde güçlü bir yapıya sahip olduğunu ifade eden Tedesco, rakibin teknik kapasitesine değindi. Özellikle orta bölgedeki oyuncuların topa yatkın olduklarını söyledi ve şöyle devam etti:

“Özellikle 6 numara Papanikolaou sürekli top isteyen bir oyuncu. 2-8 numaraları bence değerli oyuncular. Forvet oyuncuları hem bağlantıya gelen hem arkaya koşu yapan oyuncu. Dolayısıyla güçlü bir takıma karşı oynadık. Verkaçlar yapıyorlardı. Bütün bunlara aslında biz hazırlanmıştık ama maça ne kadar hazırlanırsanız hazırlanın, maçın içerisindeki o duygu farklıdır.”