İsrail'in Savunma Bakanı Yisrael Katz, vergilerle finanse edilen Ordu Radyosu'nu kapatmak için teklif sunacağını açıkladı.

Katz, aşırı sağcı hükümetin, radyoyu kapatmak için çalışmalarını sürdürdüğünü aktarırken, ordunun tarafsız karakterini korumak için bu planın yapıldığını da açıkladı.

Radyo istasyonunun müdürü Tal Lev Ram ise karara tepki gösterdi. Bu kararın beklenmedik olduğunu ve sürecin profesyonel olmayan bir biçimde yürütüldüğünü söyleyen Ram, bu gelişmenin basın özgürlüğüne zarar vereceğinin de altını çizdi.

Ram, "Biz bunu orduya, İsrail halkına ve demokratik bir ülkedeki basın özgürlüğüne yönelik gerçek, pişmanlık yaratan ve dramatik bir darbe olarak görüyoruz. Ben bu talihsiz kararla sonuna kadar savaşacağım" dedi.

Katz, radyonun 1 Mart 2026'ya kadar yayınlarını sonlandırmasını beklediğini söyledi.

Ordu Radyosu, KAN ile birlikte devlet tarafından desteklenen sayılı medya kuruluşundan biri olarak bilinirken, radyoda çalışanların hükümetten bağımsız olmasıyla kurum öne çıkıyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hükümeti daha önce Ordu Radyosu'nu ve KAN'ı devlet kurumlarına karşı taraflı olmakla suçlamıştı.

İsrail hükümeti KAN'ı özelleştirmeyi de gündemine almıştı.

İsrail'de muhalefet lideri Yair Lapid de Ordu Radyosu'nun kapatılma kararını kınayarak, "Bu karar gergin hükümetin eleştiriden korkmasıyla tetiklenmiş bir karardır. Hükümet, gelecek yıl yapılacak seçimler öncesinde oyunun kurallarını değiştirmeye çalışıyor" dedi.