İngiltere'de yapılan bir araştırma endişe yaratan sonuçları ortaya çıkardı...

Bilim insanlarının araştırması, Food and Nutrition Sciences isimli tıp dergisinde yayınlanırken araştırmada, kötü beslenmenenin çocuklarda ve yetişkinlerde kritik bir öneme sahip olan sekiz vitamin ve minerale erişimi azalttığı tespit edildi.

Sağlıklı beslenme ve ultra işlenmiş gıdaların tüketilmesinin mineral ve vitamin eksikliğini tetiklediğini söyleyen bilim insanları 1505 yetişkin ve çocuğun sağlık verilerini inceledi.

Süt ve süt ürünlerinde bulunan ve kemik ve diş sağlığı için kritik bir öneme sahip olan kalsiyum ile birlikte potasyum ve D vitamininin insanlarda az bulunduğu kaydedildi.

Potasyumun sinir ve kas sistemi için önemli olduğu belirtilirken insanların yeterli kırmızı et, tavuk ve meyve-sebze tüketmemesi de bu sorunun ana sebeplerinden biri olarak gösterildi.

Bilim insanları, katılımcıların omega-3, magnezyum, A vitamini, selenyum gibi vitamin ve minerallerinin eksik olduğunu da açıkladı.

Araştırmacılar, gıda fiyatlarının artmasından dolayı insanların taze meyve ve sebze yerine daha ucuz ve daha sağlıksız alternatiflere yöneldiğini de söyledi. Araştırmayı yapan bilim insanları İngiliz hükümetine de seslenerek bu konuda çalışmaların artırılması gerektiğini dile getirdi.